Home  > Maat bepalen

MAAT BEPALEN

Welke maat halsband voor mijn pupper?

Halsband

Een halsband is voor honden een essentiële accessoire. Het is belangrijk dat een hond de juiste maat halsband draagt. Houd er hierbij rekening mee dat de halsband comfortabel moet zitten en niet mag knellen.

Zo bepaal je de juiste maat halsband voor jouw hond:

  • Gebruik een meetlint om de halsomvang van de hond op te meten. Meet de omtrek van de nek of het breedste gedeelte, dichtbij de schouders.
  • Plaats tijdens het opmeten van de halsomvang 2 vingers tussen de nek en het meetlint om er zeker van te zijn dat de halsband die je aanschaft niet te klein is.

Over welke maten beschikken jullie?

De maat van de halsband is de afmeting van de meest strakke stand tot aan de meest wijde stand van de halsband. Na het opmeten van de hals van je hond kies je de maat halsband waar de halsomvang binnen past.

 

Wij beschikken over de volgende lengte maten
32,5 cm - 38,5 cm
37 cm - 43 cm
41,5 cm - 47,5 cm
Wij beschikken over de volgende breedte maten:
2 cm
2,5 cm
3 cm
Staat de juiste maat halsband voor jouw hond er niet bij? Geen probleem! Wij maken ook halsbanden op maat. Neem contact met ons op via info@labeloftails.com voor meer informatie over een halsband op maat.

Wat je nog moet weten over onze halsbanden


Controleer na aankoop regelmatig of de halsband niet te strak (of te los) om de hals van de hond zit. Dit is vooral belangrijk om te doen bij een jonge hond die nog niet volgroeid is.
De halsbanden zijn van leer met een hoogwaardige kwaliteit. Door gebruik wordt het leer soepeler en kan het wat oprekken. Het kan nodig zijn dat je de halsband na verloop van tijd een gaatje strakker moet zetten.
Heb je specifieke vragen over het onderhoud van onze producten, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

“SAMEN AVONTUREN BELEVEN EN VOOR ALTIJD VASTHOUDEN”.

…dat is onze missie bij Label of Tails.

Deze missie vertalen wij door in het ontwerp van onze producten. Wij bieden een unieke hondenhalsband die de onvoorwaardelijke vriendschap, liefde en bijzondere band tussen jou en je hond symboliseert. Een halsband die een verhaal draagt en vertelt! Het verhaal van jou en je hond samen en dat je voor altijd wilt vasthouden.

Je ontvangt jouw unieke gepersonaliseerde halsband in een stijlvolle bewaarbox, zodat je jullie verhaal een mooie plek kunt geven.